Amager Revyen 2022

Amager Revyen er i fuld gang med at planlægge sit tredje år.

Det startede med et brag i 2019: fulde sale og gode anmeldelser. Bunden var lagt for en helt ny revy i det danske revylandskab.

Så kom pandemien og satte en stopper for alt hvad der var planlagt og øvet til anden sæson. Revyen måtte lukke ned - tre dage før den oprindelige premiere i marts 2020. Det blev til et år i hi, og under nedlukningen blev der lavet omrokeringer, opdateringer og så gennemførte vi endeligt - på en yderst hæderlig måde når vi selv skal sige det - i foråret 2021 på trods af coronarestriktioner, mundbind, afstand, coronapas og alt hvad der hørte til vores allesammens hverdag i årene 2020-2021.

Og NU skal der laves rigtig revy igen! Det bliver et brag af en fest, og vi kan garantere farver, finurligheder og fantastisk fornøjelig underholdning. Der skal tages revanche for det sidste halvandet år, og der er gang i idéerne, skrivningen og planlægningen.
Amager Revyen er stadig en af de nye revyer, men der er stor respekt for de skuldre vi står på, og revyen indeholder derfor både klassisk revystemning og nytænkning. Alle medvirkende skuespillere samt kapelmester og instruktør har mange scene-år i bagagen, så du får en ægte, gedigen og nyskrevet revy, serveret fra fire forrygende skuespillere, en dygtig kapelmester i hopla og det hele sammensat af en yderst garvet og ud-af-boksen-tænkende instruktør.

Holdet til Amager Revyen 2022 er sat, og de glæder sig til at tage samfundet op til en god omgang rystetur, give publikum noget at grine af og snakke om, samt smøre øregangene med skønne melodier.

Den gode revystemning får du allerede, når du entrerer teatrets skønne foyer. Amager Revyen har nemlig til huse hos Teater Play, som med sine 17 år på bagen med både teaterforestillinger og comedyshows, danner den perfekte ramme til revyen. Teater Play kan vel kaldes for vores dages 'morskabsteater', og selvom det nu kaldes en 'comedyscene', så er essensen det samme: det skal være sjovt at gå i teatret, og derfor er samarbejdet med Amager Revyen så oplagt. Nøj hvor vi glæder os..

Medvirkende
Anders Anderskov, Mille Berg, Dorte Munksgaard, Jeanett Rytter

Instruktør
Mikkel Løvenholt Reenberg

Kapelmester
Morten Østergaard


ANMELDELSER

 
 

REVYHOLDET

DORTE MUNKSGAARD - SKUESPILLER
Dorte har spillet revy i over tre årtier. Helt tilbage i 1989 kastede hun sig for første gang ud i Dragør revyen, og her fandt hun for alvor passionen for revygenren. Gennem sit liv har Dorte sunget i kor og medvirket i musicals. Hun er en stærk, modig, markant og helt utrolig sjov revyskuespillerinde, som trækker rigtigt mange publikummer og rigtigt mange grin.


JEANETT RYTTER - SKUESPILLER
Jeanett er uddannet i England i 2001. Jeanett har stort set prøvet alt hvad der findes i skuespillerbranchen: komedier, tragedier, musicals, lystspil, improteater og revy. Da hun første gang stod på en revyscene var hun dog ikke i tvivl om at det var den genre der kom på 1. pladsen! Hun er revyens hvirvelvind og laver administration, PR, billetsalg m.m. og er den administrative motor bag revyen. En signifikant, temperamentsfuld og sprudlende skuespiller på scenen.


MILLE BERG - SKUESPILLER
Hun blev uddannet skuespiller i 1998, og har siden medvirket i talrige teaterforestillinger i Danmark og Sverige (se cv på teaterplay.dk). Hun har tidligere medvirket i Græsted Revyen, og spillet med i nærmest samtlige forestillinger på Teater Play siden 2004, hvor hun også er grundlægger og teaterleder. Hun medvirkede også senest som skuespiller i Linda P’s to store Danmarksturnéer, og har optrådt i 25 år med gruppen Los Problemos/De skøre tjenere i hele landet. Mille er alsidig, musikalsk, energisk og nytænkende.


ANDERS ANDERSKOV – SKUESPILLER
Anders har spillet teater og musicals siden han var 10 år. Han har prøvet kræfter med både teaterforestillinger, gadeteater, mime og revy, og har de seneste år lavet masser af store reklamer og podcasts. Anders hurtige hjerne og skæve logik producerer masser af tekster til revyen, og det høje tempo og den store diversitet falder ham naturligt.


MIKKEL LØVENHOLT REENBERG – INSTRUKTØR OG KOREOGRAF
Mikkel er balletbarn og uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen v. Aarhus Teater. Han startede sin karriere tidligt som en del af Eventyrteatret og spillede med i mange af deres forestillinger på Amagerscenen. Ganløse Revyen blev hans første møde med reyven – som blot 20 år gammel. Mikkel modtog i 2010 en Reumert Talentpris. Han har været tilknyttet Odense Vinterrevy som koreograf, og i de senere år har Mikkel kastet sig ud i iscenesættelse og instruktion. Her i efteråret er han selv udøvende skuespiller på Odense Teater i ’Busters Verden’, og når Amager Revyen er sat i søen i det nye år, spiller han på ZeBu. Mikkel er en ambitiøs, detaljeorienteret, dybt professionel og SJOV instruktør. Han har styr på både den helt nære personinstruktion og har det helt store forkromede overblik.


MORTEN ØSTERGAARD – MUSIKER, KOMPONIST OG KAPELMESTER
Morten er et alsidigt menneske, og har været sanger og musikalsk leder på utallige produktioner og i ensembler, samt medvirket i diverse musicalopsætninger både som spiller, sanger og pianist. Morten er et dejligt, dygtigt, initiativrigt og samlende element i revyen, og er blevet en uundværlig del af ensemblet. Han komponerer og arrangerer alle numre i Amager Revyen, og medvirker også på scenen som kapelmester og pianist hver aften.