AMAGER REVYEN 2022 – ’bringer noget på banen..’ 

PREMIEREN NÆRMER SIG! Lørdag d. 26. marts har Amager Revyen premiere på årets revy, og der skal tages revanche for den lange og kulturfattige periode alle har været igennem! Teksterne er løbende tikket ind fra både lokale og landskendte revyforfattere, og holdet bag revyen har skrevet til, og komponeret nye sange der sammensættes til et festfyrværkeri af en revy, der kan samle publikum i foråret 2022. 

AMAGER REVYEN 2022 har fået titlen: ’Bringer noget på banen..’. Og det har revyen tænkt sig at gøre. Vi er jo på Amager, så ’banen’ kan både ses som Fodbold/Sports-banen og Amager-banen, eller slet og ret det at tage emner op som fortjener at blive bragt frem i lyset -på banen. Både lokale og globale udfordringer, kønsdebat, politik, samfundstendenser, klimaforandringer og det moderne menneskes udvikling bringes på banen og dribles gennem revykværnen. 

I den nye sæson er der sport i ascendanten… Det har i hvert fald været et år hvor medierne næsten er flydt over med store sportsbegivenheder som fodbold EM, håndbold-VM, badminton-VM og senest vinter-OL. 

Og specielt her under pandemien er det blevet tydeligt, at sportsbegivenheder i mange henseender vægtes højere end kulturbegivenheder, både politisk, støttemæssigt, mediedækningsmæssigt, restriktionsmæssigt og samfunds-vigtighedsmæssigt… Så skuespillerne i revyen tænkte, at så må de – som de kulturelle fiduser de er - da bare til at smøge ærmerne op og være sportslige! Så de har spændt hjelmen og er gået til opgaven med ægte sportsånd. De dribler sketches og sange over scenen i bedste Joakim Mæhle-stil, og de tackler politikerundskyldninger, diagnoser, influencere, amagerfælledfredede dyr, krænkelser, hyggeracisme og ny-nordisk-nak-og-æd over revy-banen. Og gør alt hvad de kan, for at VAR-kendelser ikke bliver nødvendige, og at publikum går hjem med pokalen i form af store grin og en glad aften i teatret. 

VISIONEN og DRIVKRAFTEN. Amager Revyens kerne er et hold bestående af fire skuespillere, alle med mange scene-år på bagen. Dorte Munksgaard, Anders Anderskov og Jeanett Rytter grundlagde revyen i 2019 sammen med en række andre driftige folk, og i 2021 kom Mille Berg med som naturlig del af ensemblet, og som eminent bindeled mellem revyen og Teater Play, hvor Mille er teaterleder. Derudover har de ansat den dedikerede instruktør Mikkel Løvenholt Reenberg og den dygtige kapelmester og komponist Morten Østergaard, begge for andet år i træk, fordi samarbejdet fungerer så fremragende. 

Skuespillerne ønsker at få Amager Revyen etableret som en stor og fast forankret revy på Amager, som kan måle sig med de andre revyer rundt om i Danmark. Tidligere (i 70’-, 80’- og 90’erne), da den oprindelige Amager Scenen eksisterede, var det noget hele øen kunne være stolte af. En stor scene med store navne på plakaten. Siden Amager Scenen lukkede i 1998 har der ikke været større revyer og forestillinger i denne genre her på Øen. Så holdet forsøger i disse år at re-etablere Amager som et sted der også huser forestillinger i den liga, med stor respekt for de forgængere de står på skuldrene af. Respekt for fortiden med en fod i fremtiden og en stor fed finger på nutiden, både lokalt og globalt.

TEATRET. Den gode revystemning får publikum allerede, når de entrerer teatrets skønne foyer. Amager Revyen har nemlig til huse hos Teater Play, som med sine 18 år på bagen med både teaterforestillinger og comedyshows, danner den perfekte ramme til Amager Revyen. Teater Play kan med rette kaldes for vores dages 'morskabsteater', og selvom det nu hedder en 'comedyscene', så er essensen det samme: det skal være sjovt at gå i teatret, og derfor er samarbejdet mellem Teater Play og Amager Revyen så oplagt. 

INSTRUKTØR: Mikkel Løvenholt Reenberg 

KAPELMESTER: Morten Østergaard

SKUESPILLERE: Dorte Munksgaard, Jeanett Rytter, Mille Berg og Anders Anderskov


ANMELDELSER 2022REVYHOLDET

DORTE MUNKSGAARD - SKUESPILLER
Dorte har spillet revy i over tre årtier. Helt tilbage i 1989 kastede hun sig for første gang ud i Dragør revyen, og her fandt hun for alvor passionen for revygenren. Gennem sit liv har Dorte sunget i kor og medvirket i musicals. Hun er en stærk, modig, markant og helt utrolig sjov revyskuespillerinde, som trækker rigtigt mange publikummer og rigtigt mange grin.


JEANETT RYTTER - SKUESPILLER
Jeanett er uddannet i England i 2001. Jeanett har stort set prøvet alt hvad der findes i skuespillerbranchen: komedier, tragedier, musicals, lystspil, improteater og revy. Da hun første gang stod på en revyscene var hun dog ikke i tvivl om at det var den genre der kom på 1. pladsen! Hun er revyens hvirvelvind og laver administration, PR, billetsalg m.m. og er den administrative motor bag revyen. En signifikant, temperamentsfuld og sprudlende skuespiller på scenen.


MILLE BERG - SKUESPILLER
Hun blev uddannet skuespiller i 1998, og har siden medvirket i talrige teaterforestillinger i Danmark og Sverige (se cv på teaterplay.dk). Hun har tidligere medvirket i Græsted Revyen, og spillet med i nærmest samtlige forestillinger på Teater Play siden 2004, hvor hun også er grundlægger og teaterleder. Hun medvirkede også senest som skuespiller i Linda P’s to store Danmarksturnéer, og har optrådt i 25 år med gruppen Los Problemos/De skøre tjenere i hele landet. Mille er alsidig, musikalsk, energisk og nytænkende.


ANDERS ANDERSKOV – SKUESPILLER
Anders har spillet teater og musicals siden han var 10 år. Han har prøvet kræfter med både teaterforestillinger, gadeteater, mime og revy, og har de seneste år lavet masser af store reklamer og podcasts. Anders hurtige hjerne og skæve logik producerer masser af tekster til revyen, og det høje tempo og den store diversitet falder ham naturligt.


MIKKEL LØVENHOLT REENBERG – INSTRUKTØR OG KOREOGRAF
Mikkel er balletbarn og uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen v. Aarhus Teater. Han startede sin karriere tidligt som en del af Eventyrteatret og spillede med i mange af deres forestillinger på Amagerscenen. Ganløse Revyen blev hans første møde med reyven – som blot 20 år gammel. Mikkel modtog i 2010 en Reumert Talentpris. Han har været tilknyttet Odense Vinterrevy som koreograf, og i de senere år har Mikkel kastet sig ud i iscenesættelse og instruktion. Her i efteråret er han selv udøvende skuespiller på Odense Teater i ’Busters Verden’, og når Amager Revyen er sat i søen i det nye år, spiller han på ZeBu. Mikkel er en ambitiøs, detaljeorienteret, dybt professionel og SJOV instruktør. Han har styr på både den helt nære personinstruktion og har det helt store forkromede overblik.


MORTEN ØSTERGAARD – MUSIKER, KOMPONIST OG KAPELMESTER
Morten er et alsidigt menneske, og har været sanger og musikalsk leder på utallige produktioner og i ensembler, samt medvirket i diverse musicalopsætninger både som spiller, sanger og pianist. Morten er et dejligt, dygtigt, initiativrigt og samlende element i revyen, og er blevet en uundværlig del af ensemblet. Han komponerer og arrangerer alle numre i Amager Revyen, og medvirker også på scenen som kapelmester og pianist hver aften.