Amager Revyen 2021 - Latter uden gasser

Det hele startede med…. at nogle stærke kræfter fra det oprindelige hold bag Dragør revyen, besluttede i 2018 - efter nøje overvejelser - at der var grobund for noget større og helt nyt. Dragør revyen havde kørt for fulde huse i mange år i Dragør, men der var rigeligt med energi og ambitioner til at favne HELE vores skønne ø, og opsætte en ny, større og mere professionel revy på Amager. Derfor startede de en ny forening op, nemlig foreningen 'Amager Revyen'. Der var stor tilslutning fra befolkningen, samt gode professionelle og kreative kræfter.

Dorte Munksgaard og Birgit Schou Kjersner er blandt de oprindelige initiativtagere, og i den første revy i 2019 medvirkede desuden Morten Bo og Birgitte Nielsen som også var oprindelige Dragør-revy-folk. Desuden kom skuespillerne Jeanett Rytter som har en fortid bag cirkusrevyen, og den herboende Anders Anderskov til, og disse 6 skuespillere udgjorde det første revyhold. Revyen fik en bragende god start, men gode anmeldelser både fra presse og publikum. Der bliver yderligere hevet gode folk ind udefra; i 2019 instruerede Jacob Fauerby revyen, og i 2021 er det så Mikkel Reenbergs tur til at holde styr på skuespillerne. Teaterleder og skuespiller Mille Berg kom med i bestyrelsen i 2020, og i 2021 er hun også med på scenen. Kapelmester og pianist Morten Østergaard står for både musikkens tilblivelse og for live-akkompagnement til selve revyen.

Amager Revyen bestræber sig altid på at på at lave den gode, kreative, spidse og åbne revy, der imødekommer de fleste mennesker. Vi lover publikum en glad og fornøjelig aften i topklasse. Det er revy som man kender det, og så ikke helt alligevel - det er en revy med kant. En kant, som passer godt ind i de intime rammer på Teater Play, og som man nok ikke slipper afsted med hos de større revyer. 

Publikum er en smuk blanding af trofaste revyseere som har været med helt fra ’de gode gamle dage’, og så en masse nytilkomne, som måske ikke har set revy tidligere, men som kommer netop fordi denne revy spilles på comedyscenen Teater Play. Teatret har nemlig oceaner af standup-shows på programmet, og en tradition for nyskrevne komedier i deres eget repertoire. Nogle af revyens tekster er faktisk skrevet af standupkomikere, så sammensmeltningen er i gang, og det er skønt at opleve at genre og alder ikke betyder noget! Revyen kan ses af alle, både ældre, voksne, unge og alle dem midtimellem.

Medvirkende
Anders Anderskov, Mille Berg, Birgit Schou Kjersner, Dorte Munksgaard, Jeanett Rytter

Instruktør
Mikkel Løvenholt Reenberg

Kapelmester
Morten Østergaard


ANMELDELSER fra 2019